Over De Pastorie

De Pastorie, de voormalige woning van meneer pastoor recht tegenover de kerk, is gelegen in het lieve dorpje Lage Mierde. Een heerlijke locatie voor families, vriendengroepen of andere gezelschappen. Er zijn goede voorzieningen voor minder valide gasten. Ook zakelijk is de Pastorie een prima keuze.

De Pastorie is geschikt voor groepen tot 30 personen.

Van pastoorswoning naar groepsaccommodatie

Na jarenlang trouwe dienst als pastoorswoning kwam het mooie pand door inkrimping van de katholieke kerk in de verkoop. De kerk van Lage Mierde was reeds in particuliere handen gevallen. Jos en Brigitte Gerrekens waren jaren daarvoor al verliefd geworden op de Pastorie, en al snel wisten zij: ‘hier willen wij mee aan de slag’. Met als doel het historische pand behouden voor de toekomst en er een mooie bestemming aan geven.

Zo werden de plannen voor een groepsaccommodatie geboren en in gang gezet. De pastorie werd geheel gerenoveerd en van moderne gemakken voorzien, met respect voor de karakteristieke uitstraling en authentieke elementen. De sfeer van weleer, met hoge plafonds en grote ramen.

Over Jos en Brigitte Gerrekens

Jos en Brigitte, een ondernemersechtpaar uit Lage Mierde. Samen runnen zij accountantskantoor Gerrekens en gastouderbureau G4. Daarnaast waren zij betrokken bij het opzetten van Boerderij Natuurlijk.

Boerderij Natuurlijk is een groepsaccommodatie in het buitengebied van Lage Mierde en richt zich vooral op de natuur en het buitenleven. Deze groepsaccommodatie hebben Jos en Brigitte inmiddels volledig overgedragen aan de huidige eigenaar.

Samen met hun vier kinderen vormen ‘de Gerrekens’ een dynamisch gezin dat volop in het sociale leven van Lage Mierde staat. Daarnaast weten zij nog tijd vrij te maken om zich op diverse fronten als vrijwilligers in te zetten voor gemeenschap en verenigingen.

Kortom, een ondernemersechtpaar dat graag uitdagingen aangaat, en met de Pastorie hebben zij weer een mooi doel bereikt. Het behoud van dit historische pand voor Lage Mierde en een heerlijke plek om te overnachten voor de gasten.